De-marca.ro

Instalarea pardoselii noi

Pardoseala din este unul dintre cele mai vizibile elemente de design ale întregii dvs. case și este expusă în mod constant. Ani sau chiar decenii de trafic zilnic pe jos pot face chiar și cele mai dure covoare sau podele din lemn de esență tare să arate murdar și uzat. Există mai multe motive pentru a începe un nou proiect de instalare a pardoselii, inclusiv:

  • Actualizați aspectul podelei dvs. Poate că pardoseala dvs. de gresie este depășită și doriți să modernizați un spațiu din casa dvs. cu un aspect proaspăt și nou.
  • Reparați podeaua deteriorată. Plăcile dvs. mai vechi de podea pot fi deteriorate, crăpate, slăbite sau chiar mulate dedesubt. Aceste situații de urgență necesită o înlocuire rapidă a pardoselii.
  • Creșteți valoarea casei Lăsând deoparte estetica, pardoseala nouă poate crește valoarea casei tale.
  • Adăugați confortIndiferent dacă doriți să instalați covor sau podele unice din lemn de bambus, înlocuirile de pardoseală sunt unul dintre proiectele de renovare preferate pentru a aduce proprietarilor de case un plus de confort și plăcere în reședința lor.

Indiferent de motiv, dacă ați decis că este timpul pentru o modernizare a pardoselii, aveți o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de o instalare de pardoseală.

Cât costă o instalare de pardoseală?

Una dintre cele mai importante părți ale pregătirii pentru instalarea pardoselii este bugetarea proiectului. De fapt, conform unui sondaj din iulie 2021, 32% dintre proprietarii de case au raportat că bugetul și costurile au fost cei mai importanți factori în planificarea unui proiect de instalare a pardoselii.

Costul podelei noi depinde de tipul de pardoseală instalată, de dimensiunea camerei, de marca de pardoseală pe care o alegeți și de prețurile meseriașilor locali din zona dumneavoastră.

Majoritatea tipurilor de pardoseli au mai multe opțiuni cu calități diferite. Covoarele din poliester și fibre de olefină sunt mai prietenoase cu bugetul, în timp ce lâna, nailonul și triexta sunt covoare de calitate superioară și mai scumpe. De asemenea, podeaua din lemn de sequoie vă poate costa mai mult decât o podea tradițională din lemn de stejar.

De asemenea, este important să rețineți că pot exista costuri suplimentare pentru materialele pentru podea. De exemplu, căptușeala pentru covoare este foarte recomandată pentru a fi instalată sub podeaua covorului. Căptușeala groasă de covoare de înaltă calitate merită fiecare bănuț, mai ales dacă acoperă o fundație de plăci de beton.

Alegerea dintre tipurile de pardoseală

Există o mulțime de tipuri diferite de pardoseli dintre care proprietarii de case pot alege. Cele mai populare tipuri de pardoseli pentru case sunt covorul, lemnul de esență tare, gresie și parchetul laminat.

Rețineți că există nenumărate opțiuni de stil în categoriile de pardoseli de mai sus. Când începeți proiectul de pardoseală, specialistul vă poate ajuta să decideți ce tip și stil este cel mai bun pentru casa dvs. sau pentru o anumită cameră.

Vom explica mai multe tipuri principale de pardoseli individual, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine avantajele și dezavantajele lor și modul în care fiecare se poate integra în planurile dvs. de renovare a pardoselilor.

Pardoseala cu covoare

Majoritatea caselor au podea cu mochetă instalată în cel puțin câteva camere. Principalele beneficii ale covorului sunt frumusețea, stilul, calitatea îmbunătățită a aerului, căldura, confortul și reducerea zgomotului. Covorul este, de asemenea, durabil din punct de vedere ecologic și vine într-o mare varietate de tipuri și stiluri care se potrivesc aproape oricăror nevoi și buget.

În dezavantaj, covorul poate prezenta uzură după câțiva ani de utilizare grea și este cunoscut că prinde și reține alergeni supărători, cum ar fi praful și mătreața. Covorul necesită, de asemenea, întreținere de rutină, cum ar fi aspirarea și șamponarea ocazională. De asemenea, poate fi pătat de vărsări sau accidentări ale animalelor de companie.

Pardoseală din lemn de esență tare

Pardoseala din lemn de esență tare este unul dintre cele mai dorite tipuri de podele pentru casele moderne. Câteva beneficii principale ale lemnului de esență tare includ frumusețea și ambianța naturală bogată, o mare varietate de stiluri și materiale atemporale, durabilitate și puțină întreținere de zi cu zi.

Tipurile de lemn de esență tare variază de la stejar și arțar la mahon și zeci de tipuri de lemn. Dezavantajele lemnului de esență tare includ un preț destul de mare pentru materiale și instalare. De asemenea, este predispus la lovituri, zgârieturi și alte forme de uzură în timp.

Rețineți că, dacă vă place aspectul lemnului de esență tare, dar prețul acestuia depășește bugetul dvs., puteți explora podele din lemn prelucrat. Lemnul prelucrat arată și se simte ca pardoseala din lemn natural, dar are un cost mai mic.

Pardoseală cu gresie

Există diferite tipuri de pardoseli din gresie disponibile proprietarilor de case. Tipurile populare și rentabile de plăci includ porțelan și plăci ceramice. Placile de porțelan au în comun materiale de bază similare cu plăcile ceramice. Cu toate acestea, porțelanul este de obicei mai puternic, mai dens și mai durabil, deoarece este ars la temperaturi mai ridicate.

Placile din piatră naturală pot adăuga, de asemenea, un atractiv vizual și o eleganță de neegalat la aproape orice spațiu interior. Plăcile de piatră comune includ marmura, calcarul, travertinul și granitul. Pe de o parte, piatra naturală este incredibil de durabilă și crește valoarea R a casei tale în timpul verii calde și lunile reci de iarnă. Pe de altă parte, piatra naturală este printre cele mai costisitoare tipuri de pardoseli.

În general, faianta este extrem de rezistentă la uzură și necesită puțină întreținere. Acest lucru îl face o opțiune excelentă pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi holuri, intrări, bucătării și băi . Vine într-o gamă largă de dimensiuni și stiluri atractive din punct de vedere vizual. Dezavantajele potențiale includ un preț semnificativ mai mare pentru materiale și instalare decât alte soluții de pardoseală. Tigla se poate simți, de asemenea, destul de rece sub picioare în climatele mai reci. Unii proprietari aleg, de asemenea, să-și sigileze în mod obișnuit liniile de țiglă și chit pentru a le proteja.

Pardoseală laminată

Laminatul este o soluție populară de pardoseală, deoarece oferă durabilitate, stil și întreținere redusă. De asemenea, vine cu un preț mai accesibil în comparație cu alte tipuri de pardoseli. Pardoseala laminată constă de obicei dintr-o construcție din patru piese: bază, miez, design și straturi de uzură. Pardoselile laminate sunt rezistente la umezeală și pete, ușor de curățat și sunt disponibile într-o varietate de stiluri. Opțiunile de stil includ cele care arată și se simt ca piatră naturală sau lemn de esență tare.

Rețineți că laminatul nu poate fi șlefuit și refinisat ca lemnul tare obișnuit. Zgârieturile, loviturile și altele asemenea pot fi dificil de reparat.

Pardoseală din vinil

Unul dintre motivele pentru care podeaua din scânduri de vinil a crescut în popularitate este că poate oglindi vizual opțiunile de pardoseală mai scumpe. Puteți alege scânduri care arată ca lemn, marmură, piatră naturală, gresie sau parchet, dar plătiți un preț mult mai mic.

Pardoseala din vinil proiectat constă dintr-un strat superior de vinil dur care acoperă un miez de lemn prelucrat. Aceste scânduri rezistente, rezistente la apă, sunt perfecte pentru zonele cu trafic intens, deoarece nu se zgârie sau se pătează ușor și sunt ușor de curățat.

Pardoseală din linoleum

Pardoseala din linoleum este o pardoseală ieftină care a fost folosită de zeci de ani în casele rezidențiale. Linoleumul este vândut în foi sau plăci care se potrivesc perfect împreună și sunt lipite cu un adeziv întins. Este durabil, ușor de curățat și nu necesită întreținere de rutină, cum ar fi etanșarea. Câteva dezavantaje includ faptul că linoleum-ul poate fi lovit de la impactul căderii, se poate estompa în lumina directă a soarelui și adesea nu oferă același atractiv vizual ca și alte opțiuni de pardoseală.

Pardoseală din bambus

Mulți oameni confundă bambusul cu podele din lemn de esență tare, dar bambusul este de fapt un tip de iarbă. Cu toate acestea, podeaua din bambus este o opțiune unică și rentabilă pentru proprietarii cărora le place aspectul lemnului de esență tare. Bambusul este, de asemenea, ecologic, rezistent la apă, confortabil de mers pe el și poate fi instalat în diferite stiluri.

Pardoseală doin plută

O altă alegere modernă populară pentru instalarea pardoselilor este pardoseala din plută. Pluta este un material ecologic, durabil, care permite un plus de confort și amortizare sub picioare. Acest tip de pardoseală este, de asemenea, rezistent la mucegai, mucegai, termite și foc. Ca să nu mai vorbim, este plăcut din punct de vedere estetic și absoarbe sunetul, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru ateliere acasă, birouri și studiouri.

Pardoseală din beton

Pardoseala din beton lustruit este o opțiune de pardoseală simplă și accesibilă pentru proprietarii de case, deoarece multe case sunt deja echipate cu podele din beton. Betonul este extrem de durabil și ușor de curățat, ceea ce îl face o opțiune de pardoseală cu întreținere redusă, care este compatibilă cu bucătării, băi, foaiere și subsoluri.

6 factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți podele noi

Preocupările principale includ costul, stilul și durabilitatea. Cu toate acestea, alți factori pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când alegeți o nouă pardoseală includ locația și utilizarea zilnică, întreținerea și rentabilitatea potențială a investiției.

Iată o privire mai atentă asupra fiecărui factor:

1. Cost

Poate cel mai important factor pentru majoritatea proprietarilor de case.

2. Stil

Anumite tipuri de pardoseli se vor potrivi cu decorul casei tale și cu gusturile personale mai bine decât altele. De asemenea, atunci când amenajați podele noi, este important să luați în considerare utilizarea camerei și nivelul de activitate – este o zonă cu trafic intens sau o parte a casei care este puțin mai liniștită? Este un loc obișnuit de adunare? Va avea nevoie de curățare frecventă, cu copiii care se joacă sau din cauza vărsărilor în timp ce gătiți cina?

Luați în considerare consultarea cu un profesionist în design pentru a vă ajuta să faceți alegeri pentru podele de care veți fi mulțumit astăzi, precum și ani mai târziu.

3. întreținere

Unele tipuri de pardoseli sunt mai greu de păstrat curate și atrăgătoare ca aspect decât altele. Lemnurile de esență tare și laminatele, de exemplu, prezintă de obicei murdărie și praf mai mult decât covorul. Luați în considerare cât de des preferați să aspirați și să ștergeți înainte de a vă alege noua podea.

4. Durabilitate

Aveți copii sau animale de companie? Ambele pot fi extrem de dure pe podea. Pardoselile din gresie și piatră sunt mai scumpe decât alte opțiuni, dar oferă durabilitate și rezistență la zgârieturi excepționale. între timp, laminatele se află de obicei pe calea de mijloc între scump și durabil. Covorul este ușor de curățat, dar poate prezenta pete și uzură în timp. Gândiți-vă bine la potențialele utilizări - și la accidente - înainte de a alege o nouă pardoseală.

5. Locația

Anumite camere se pretează la anumite tipuri de pardoseli. Pardoselile din gresie și lemn de esență tare sunt plăcute vizual, dar nu sunt prea distractive să stați sau să vă întindeți pe ele. Covorul cu un subpap frumos și gros poate fi o opțiune mai bună și mai confortabilă pentru zonele cu utilizare intensă, cum ar fi camerele de zi și dormitoarele.

6.Mutarea

Dacă podelele tale au nevoie de o schimbare, gândiți-vă dacă veți locuii în casa voastră pentru totdeauna sau vă veți muta în următorii 5 sau 10 ani. Pardoselile din lemn de esență tare și prelucrate oferă atractivitate vizuală, durabilitate și ar putea fi o facilitate atractivă pentru viitorii cumpărători de case. De asemenea, ar putea oferi o creștere modestă la prețul cerut la momentul vânzării. Covorul, pe de altă parte, ar putea fi o opțiune mai puțin costisitoare în avans, dar ar putea avea nevoie de înlocuire pe drum. Dacă nu intenționați să vă mutați, o opțiune mai durabilă ar putea fi alegerea mai înțeleaptă, deoarece nu va trebui să remediați problema.

Gânduri finale despre instalațiile de pardoseli

Instalarea pardoselilor noi este o modalitate excelentă de a spori plăcerea zilnică a casei tale. De asemenea, poate atrage potențiali cumpărători prin creșterea factorului „wow” dacă vă gândiți să vă puneți casa pe piață. Dacă rămâi pe loc, actualizarea podelei poate oferi casei tale o ambianță, o locuință și o funcționalitate îmbunătățite.

Sperăm că ați găsit utile informațiile din acest ghid pentru a afla ce tip de pardoseală funcționează cel mai bine pentru proiectul dvs. de renovare.

Ultimele articole