De-marca.ro

Cel mai bun grătar din 2022

Cum sa alegi cel mai bun gratar de curte pentru tine

Există mai mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare inainte de a decide care grătar este potrivit pentru dvs.,. În primul rând, trebuie să decideți ce tip de combustibil este cel mai potrivit pentru dvs. Ar trebui să vă gândiți și la ce stil de grătar doriți. Odată ce v-ați hotărât, vă puteți restrânge opțiunile pe baza celor mai bune caracteristici și a designului general. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să începeți.

Tipuri de combustibil pentru grătar

Gaz propan

O opțiune populară deoarece este ușor de aprins, rapid de încălzit și simplu de curățat. Indiferent dacă gătiți la o temperatură ridicată sau aveți nevoie de un arzător lent, gazul propan va produce rezultate bune. În general, este bine de folosit la grătar tot timpul anului.

Majoritatea grătarelor cu gaz vor fi conectate la un rezervor de gaz propan lichid. Dacă utilizați deja un rezervor pentru a alimenta cuptorul dvs. de bucătărie, atunci acesta poate fi conectat și la grătar, ceea ce înseamnă că nu veți rămâne niciodată fără benzină! Unele modele pot fi conectate și la conducta de gaz natural din locuința dumneavoastră.

Cărbune

Aceste grătare necesită efort pentru a aprinde, controla și curăța. Dar, fără îndoială, dau cea mai afumată aromă. Grătarele cu cărbune pot folosi brichete standard sau cărbunele de lemn de esență tare mai scump, dar ambele tipuri au avantajele lor.

Grătarul cu cărbune necesită, de asemenea, mai mult timp decât folosirea gazului, deoarece cărbunele necesită 15 până la 20 de minute de timp de ardere înainte de a ajunge la temperatura de gătit și necesită o curățare mai complicată când ați terminat.

Peleți

Folosind peleți din lemn de esență tare, acest tip de grătar produce o aromă distinctă de fum profund. Umpleți buncărul cu peleți, iar electronica grătarului face restul, menținând o temperatură foarte uniformă. Sunt deosebit de bune pentru gătirea lentă a alimentelor, cum ar fi friptura de porc, pieptul sau garnitura de somon. Stiluri de grătar

Există, de asemenea, mai multe stiluri de grătar, care variază în funcție de tipul de combustibil și design.

Grătarele grill cu carbuni ocupă cel mai puțin spațiu și vă permit să construiți un pat adânc de brichete pe care să îl păstrați la căldură. Acest lucru îl face bun pentru pui sau coaste, precum și pentru prăjirea fripturii și burgeri.

Grătarele "butoi" sunt, ai ghicit, ca un butoi întins pe o parte. Folosesc o cantitate mare de brichete și pot găti multe alimente deodată; dar tind să se ard mai devreme, așa că sunt mai bune pentru hamburgeri, hot dog și fripturi decât pieptul sau pieptul de curcan.

Grătarele Kamado arată un pic ca modelele tradiționale de ceainic, dar sunt realizate din ceramică grea în loc de tablă ușoară. Designul kamado a fost popularizat de marca Big Green Egg, dar modele ceramice similare sunt acum oferite de mai multe companii.

Deși nu sunt ieftine, țin căldura și vă oferă mult control pentru a găti tot felul de alimente, făcându-le foarte populare printre bucătarii serioși cărora le place să facă grătar.

Construcția ceramică reține bine căldura, făcându-le potrivite pentru grătar netradițional pentru mâncăruri precum pizza și deserturi, dar sunt grele, folosesc o mulțime de brichete și nu au o suprafață foarte mare de gătit.

Construcție

Un grătar care este construit din metal gros sau inoxidabil nu va rugini. Un material mai gros va ține, de asemenea, mai bine căldura. Ar trebui să stea ferm pe pământ, astfel încât să nu poată fi răsturnat cu ușurință sau chiar aruncat în aer. Căutați arzătoare din oțel inoxidabil sau bronz care sunt durabile și nu vor rugini.

Roți: cel puțin două roți pe un grătar fac ușor deplasarea acestuia dintr-un loc în altul.

Capac: un capac menține căldura înăuntru.

Cel mai bun grătar cu cărbune Dorado LANDMANN

Gratarul cu carbuni Dorado este gratarul de tip barbecue de ultima generatie , ideal pentru cei care apreciaza intregul proces de a prepara ceva la gratar, de la cenusa perfect stralucitoare la carnea gata facuta pe gratar.
Cu capacul sau cu termometru si focarul de carbune reglabil in inaltime, puteti controla cu precizie temperatura, chiar si cu un gratar complet incarcat.
Curatarea este foarte usoara datorita captatorului de cenusa.
Gratarul dispune de doua mese laterale atasate, ce pot fi pliate atunci cand nu sunt utilizate.
Afumatorul dispune de o zona de gatit mare si este perfect pentru a pregati preparate culinare pentru pana la 10 persoane, la o intalnire cu familia sau prietenii.

Caracteristici:
Termometru in capac;
Capac cu perete dublu;
Suport cu suprafata mare de incalzire (54,5 x 22 cm);
Gratar din fonta emailata;
Tava de carbune perforata si lacuita, reglabila in inaltime;
2 mese laterale articulate cu balamale, pliabile;
Cu captator pentru cenusa;
Potrivit pentru 10 persoane.

Cel mai bun gratar cu gaz, Grill Chef Landmann Trendy 12232

Invita-ti prietenii si familia la o petrecere excelenta la gratar. Grill Chef Landmann Trendy 12232 este potrivit pentru prepararea mâncarurilor sofisticate - prepari fripturi suculente si cârnati deliciosi sau delicatese vegetariene. Cinci arzatoare de gaz performante asigura o distributie uniforma a caldurii.

Datorita functionarii sale deosebit de simple si confortabile, veti avea întotdeauna un timp excelent petrecut la gratar. Doar deschideti capacul gratarului si porniti - gratarul este gata. Coacerea poate începe imediat, aprinderea carbunelui va ramâne un lucru din trecut.

Arzatoarele pe gaz de înalta performanta ofera conditii excelente
Reteaua are cinci arzatoare pe gaz. Sunt reglabile si pot fi adaptate nevoilor dumneavoastra - puteti decide la ce temperatura pregatiti mâncarea. În timpul gatitului, designul special asigura o distributie uniforma a caldurii. Puteti pregati diferite feluri de mâncare la gratar la aceeasi temperatura si în acelasi timp.
Gratarul are un capac cu pereti dubli din inox de inalta calitate, care ofera dispozitivului un aspect elegant si o durabilitate mare. De asemenea prezinta manere decorative din inox, rafturi laterale acoperite cu pulbere si un cadru, precum si o camera de ardere rezistenta la caldura.

Caracteristici:
Gratar de gaz profesional în aer liber
Raft pentru incalzire indirecta
2 x gratare tip grila din fonta emailata
Zona principala de gatit 70 x 44 cm
Arzator lateral 1 x 3,5 kW
5 arzatoare principale 5 x 3,2 kW
Dimensiuni produs asamblat: 132 x 117 x 61 cm
Roti pentru transport facil
Recipient pt. scurgeri grasimi
Butelia de 11 kg incape in interior
Aprindere piezo integrata in butonul de tip robinet gaz de la nivelul arzatorului (tip clic prin rotire)
Greutate: 48 kg

Cel mai bun gratar de gradina Kamado

Gratarul Kamado are pereti ceramici grosi, cu o foarte buna rezistenta la caldura. Dimensiunea potrivita pentru 6-8 persoane, il face modelul de gratar cel mai popular la nivel global.
Va permite sa afumati, coaceti, prajiti, uscati sau sa faceti gratar printr-o simpla ajustare a fluxului de aer si prin folosirea caldurii directe sau indirecte. Temperaturile de gatire pot varia intre 10ºC si 450ºC, temperaturi pe care gratarele obisnuite nu le pot atinge.

Control exceptional al temperaturii

Gratarul Kamado are pereti ceramici cu grosime de 2,5-3cm, ce au o capacitate foarte mare de a inmagazina caldura si de a o distribui in mod egal in interior.
Prevazut cu un capac inchis ermetic, gratarul necesita foarte putin material combustibil, in general cu 50% mai putin decat gratarele conventionale, atinge temperaturi cuprinse intre 10 si 450 de grade. Spre exemplu, puteti afuma somon la 65ºC sau puteti pune coaste pe gratar la 450ºC.
Fforma de cupola a gratarului permite crearea unui flux de aer cald care poate fi controlat prin gaurile de ventilatie din partea inferioara. Implicit, astfel se controleaza si temperatura din interiorul gratarului.

Aprindere usoara si incalzire rapida

Puteti fi gata sa gatiti preparate in doar 15 minute, adica acelasi timp in care se pre-incalzeste un cuptor pe gaz.

Aroma si fragezime

De asemenea, materialul si forma gratarului permit pastrarea umiditatii in interior, astfel incat preparatele nu se vor usca si isi vor pastra aroma specifica, spre deosebire de grill-urile de metal care usuca mancarea. Chiar si in urma proceselor lungi de gatit, mancarea va ramane suculenta in final. Desigur, puteti opta sa gatiti si cu capacul deschis friptura sau carnati, pe suprafata de 1600cm² a gratarului.

Auto-curatare

Curatarea lui este foarte usoara , deoarece prezinta functie de auto-curatare. Trebuie doar sa il incalziti dupa utilizare la 350ºC si funinginea, grasimea si particulele de mancare vor disparea fara urma.

Rezistenta la intemperii

Gratarele ceramice sunt create special pentru folosire in aer liber. Astfel, materialele din care sunt fabricate rezista la diverse climate extreme, pentru ca dvs sa va puteti baza pe ele oriunde ati locui.
Cuptor grill

Pe acest gratar veti putea gati atat friptura, cat si legume. Permite atingerea nivelului perfect de gatire a preparatelor, fara a avea nevoie de un control atent al procesului. Trebuie doar sa puneti carnea si legumele pe grilajul incins si gratarul ceramic le va pregati pentru dvs.

Cuptor cu carbune

Gratarul se incalzeste si este gata de folosire in doar 15 minute, carbunele arzand o perioada lunga de timp. Folosind carbune veti obtine cel mai suculent kebab in noul sezon de picnic. Rasfatati-va pe dvs si pe cei dragi cu cel mai delicios si aromat barbeque, ce va surprinde chiar si pe cei cu gusturi culinare sofisticate.

Cuptor de pizza

Impresionati-va prietenii si familia cu aroma unica a unei pizza facute la cuptor cu lemne. Avand un gratar de gradina Kamado, singura grija pe care o veti avea va fi alegerea topingurilor pentru pizza dvs. Pe langa pizza, veti mai putea coace si paine, rata Peking, terci rusesc de ovaz, prajituri sau gati supe crema, toate intr-un timp record.

Cuptor Tandoor

Pilaf, samosa de miel si prajituri – gatiti toate aceste specialitati din Orientul Mijlociu cu ajutorul gratarului Kamado. Chiar si cele mai comune retete se vor transforma in delicii culinare, pastrandu-si in acelasi timp proprietatile si vitaminele necesare.

Barbeque

Gratarul ceramic Kamado inlocuieste o intreaga serie de gratare barbeque! Acum este posibil sa preparati diferite preparate intr-un singur loc, fara a fi nevoie sa construiti gratare de dimensiuni mari.

Afumatoare

Acum puteti afuma peste la cald sau la rece. Afumarea cu fum natural permite conservarea preparatelor, care isi pastreaza proprietatile nutritionale pentru un timp indelungat.

Ultimele articole