De-marca.ro

Cea mai buna imprimanta 3D din 2022

Imprimantele 3D se găsesc peste tot, de la săli de clasă la magazine de design. Există o mare varietate de imprimante 3D, adaptate pentru a îndeplini anumite sarcini mai bine decât altele. Când cumpărați una dintre cele mai bune imprimante 3D, este important să știți ce doriți să faceți cu ea.
Fie că ești un novice care dorește doar să înceapă cu imprimarea 3D sau cineva care caută un model de ultimă generație care să te ajute cu proiecte de design profesional, iată cum gasesti cea mai bună imprimantă 3D.

Cum să alegi cea mai bună imprimantă 3D

Tipul de imprimantă

Există două tipuri principale de imprimante 3D: FFF (fabricarea filamentului fuzionat) și SLA (litografie stereo).
Imprimantele FFF și FDM (modelarea prin depunere fuzionată) – funcționează prin topirea unui filament de plastic într-un cap de imprimare în mișcare pentru a forma modelul. Imprimantele SLA folosesc un laser ultraviolet (UV) pentru a solidifica o rășină, concentrând laserul pentru a forma modelul solid.
Imprimantele FFF sunt în general mai accesibile, mai simple și mai ușor de utilizat.

Materiale de imprimare

Indiferent de tipul de imprimantă pe care o alegeți, acordați atenție tipului de material pe care îl folosește atunci când imprimați. Imprimantele FFF folosesc PLA (un material fragil, biodegradabil), ABS (același plastic folosit în blocurile Lego), nailon, TPE (un material moale, asemănător cauciucului) și HDPE (un polistiren ușor, dur). Multe dintre aceste materiale, în special PLA și ABS, sunt disponibile într-o gamă largă de culori. Filamentele vin în două dimensiuni: 1,75 mm și 3 mm, care nu sunt interschimbabile.

Imprimantele SLA au mai puține opțiuni dar pot folosi rășini care produc modele de la foarte rigide la flexibile și cauciucate. Cele mai bune imprimante 3D pot folosi o gamă largă de materiale, fiecare dintre ele având propriile puncte forte și puncte slabe.

Rețineți că unele imprimante permit numai utilizarea materialelor aprobate sau a materialelor produse de aceeași companie care a realizat imprimanta.
În acest sens, acele tipuri de imprimante 3D sunt ca imprimantele de hârtie mai tradiționale: producătorii vând hardware-ul ieftin și apoi câștigă bani înapoi din consumabile. (Una dintre cele mai bune imprimante 3D pentru persoanele cu buget redus, da Vinci Mini, funcționează numai cu filament PLA de la producătorul XYZprinting, de exemplu; pe partea bună, filamentul XYZ costă aproximativ la fel ca majoritatea materialelor de la terți.)

Volumul de imprimare

Toate imprimantele au limite privind dimensiunea imprimării 3D pe care o pot produce. Această limită este definită de dimensiunea patului de imprimare și de cât de departe poate mișca imprimanta capul de imprimare. Acest lucru se măsoară de obicei în inci cubi, dar ar trebui să acordați atenție fiecărei dimensiuni individuale, care determină dimensiunea maximă de imprimare 3D pe care dispozitivul o poate crea.

Viteza și calitatea imprimării

Imprimarea 3D este o afacere lentă și, în prezent, nu există nicio modalitate de a ocoli acest lucru. Ar trebui să vă așteptați ca un model de 3 până la 4 inchi să dureze de obicei între 6 și 12 ore pentru a imprima, în funcție de calitatea de imprimare pe care o selectați.

Acest lucru se datorează modului în care funcționează imprimarea 3D: imprimarea este construită în straturi.
Cu cât aceste straturi sunt mai groase, cu atât imprimarea este mai rapidă, dar cu atât calitatea imprimării este mai scăzută, pe măsură ce straturile devin mai vizibile. Deci, există un compromis între viteza de imprimare și calitatea imprimării.

Cele mai bune imprimante 3D vă vor permite să determinați în ce direcție doriți să mergeți cu acest lucru, producând printuri rapid sau mai încet, dar la o calitate superioară.

 Imprimanta 3D, Tiertime UP Box+

Tiertime Up Box + reprezinta noua generatie de printere 3D, creata de Tiertime. Calitatea modelului printat 3D va fi mult mai ridicata, datorita noului cap de printare ce prezinta doua ventilatoare, datorita lor, printurile capata o claritate mai buna si un luciu mai intens.

Ofera un volum mare de constructie, de 255x205x205mm (WxHxD), pentru volume foarte mari de printare 3D. Permite efectuarea cu o eficienta fara precedent a unui lot de productie de printare 3D datorita platformei sale mari de printare.
Camera de printare inchisa permite maximizarea temperaturii si sporirea aderentei, avand posibilitatea de a printa chiar si obiectele de dimensiuni mari, prin colmatarea la minim.
Nu este necesara niciun fel de interventie a operatorului in calibrarea printerului, oferind o experienta de printare 3D fara precedent.
Printerul UP BOX are o structura de suport usor detasabila si un algoritm ce imbunatateste calitatea printarii. Cu ajutorul acestei tehnologii avansate, este permisa printarea 3D cu usurinta, chiar si a modelelor complexe si dificil de realizat.

De asemenea, acesta permite ruperea cu usurinta a materialelor, reduce timpul de procesare, rezultand in final ca suprafetele de dedesupt sa fie impecabile.
Imprimanta 3D UP BOX are o viteza de lucru cu 30% mai mare decat modelul UP Plus 2 si foloseste o tehnologie inovatoare pentru indepartarea rapida a materialului suport. UP BOX printeaza cu o rezolutie comparabila cu cea a imprimantelor industriale, rezolutie ce poate ajunge pana la 100 de microni.

Imprimanta 3D rasina AnyCubic Photon Mono X 6K

AnyCubic Photon Mono X 6K are un ecran tactil color de 3,5 inch utilizat pentru a controla dispozitivul. Ecranul tactil este precis si receptiv, iar meniurile sunt toate dispuse in mod sensibil.
Photon Mono X poate imprima un model tipic de 12 cm / 4,7 inci in 1,5 ore.
Transmitanta ridicata a luminii face posibila formarea rapida.
Imprima pana la 9,6 x 7,8 x 4,8 in. / 24,5 x 19,7 x 12,2 cm (HWD) la un moment dat.
Adoptarea unui ecran lider in industrie cu un raport de contrast de 350:1.

Poate imprima pana la 9,6 x 7,8 x 4,8 in. / 24,5 x 19,7 x 19,7 x 12,2 cm (HWD) la un moment dat, dimensiuni similare cu cele ale unei mingi de rugby super midi. 199,1 oz. / 1,6 gal. / 5,9 L volumul total de constructie va lasa mai mult spatiu si libertate pentru a realiza orice forma de cuburi.

Ecranul lui Anycubic Photon Mono X 6K are un numar total de peste 20 de milioane de pixeli, ceea ce este cu 125% mai mare decat ecranul cu rezolutie 4K al lui Anycubic Photon Mono X si al rivalilor sai. Rezolutia inalta aduce detalii vii modelelor 3D.

Pentru a proteja mai bine ecranul, Anycubic Photon Mono X 6K a adaugat o pelicula anti-zgarieturi dedicata si inlocuibila deasupra ecranului propriu-zis, ceea ce face ca acest ecran scump sa fie mult mai durabil decat rivalii sai.
Viteza de imprimare impresionanta de ≤ 8 cm/ora. / 3,15 inci / ora, poate imprima un model tipic de 12 cm / 4,7 inci in 1,5 ore, ceea ce inseamna cu 4,5 ore mai putin decat cele 6 ore ale lui Photon si cu 1,5 ore mai putin decat cele 3 ore ale rivalilor sai. Imprimarea rapida va economiseste timpul pierdut cu asteptarea.

40 de lumini LED luminoase sunt plasate intr-o matrice pentru a forma o sursa de lumina puternica si paralela, astfel incat Anycubic Photon Mono X 6K poate oferi o uniformitate a luminii de ≥90% si o densitate de putere de ≤ 44.395 lux pentru fiecare strat, facand posibila imprimarea rapida.

Este echipat cu un ecran de top in industrie cu o transmisie a luminii de 6%, care este cu 200% mai mare decat Anycubic Photon Mono X si decat cea de 2% a rivalilor sai. Transmitanta ridicata a luminii face posibila formarea rapida.

Cu o reglare a puterii luminoase de 30%-100%, Anycubic Photon Mono X 6K suporta nu numai rasini UV obisnuite de 405 nm, ci si rasini speciale. In plus, reglarea corespunzatoare a puterii luminii poate prelungi semnificativ durata de viata atat a ecranului, cat si a luminii.

Mini imprimanta 3D LABISTS PRO

Mini imprimanta 3D LABISTS PRO cu dimensiunea de imprimare de 120X120X115mm, filament PLA de 1,75 mm si precizie de 0,05 mm ofera o calitate neteda a imprimarii si comod de transportat si economiseste spatiu.
Kit DIY perfect pentru incepatori, copii, adolescenti pentru proiecte de bricolaj, cum ar fi jucarii, lucrari de arta, mestesuguri sau mostre.

Tijele de incalzire de performanta asigura cea mai buna temperatura de imprimare. In plus, rezolutia nivelului de imprimare poate ajunge la 0,05 mm, asigurand acuratetea modelului imprimat.
Ventilatoarele duble asigura o mai buna disipare a caldurii.
Presiune sonora scazuta.
Imprimanta SX1 este mai usor de utilizat decat imprimantele 3D obisnuite. Cele 4 butoane pot facilita imprimarea 3D, astfel incat sa puteti porni, intrerupe si controlati cu usurinta procesul de imprimare.
Asamblare rapida si constructie robusta: Imprimanta 3D SX1 consta din trei parti principale care pot fi asamblate in mai multi pasi. Puteti asambla singur piesele, incepatorii sau copiii pot finaliza cu usurinta asamblarea.
Placa de baza a imprimantei 3D accepta patul fierbinte extins si ecranul in sine si permite, de asemenea, sa utilizati imprimanta pe o masina de gravat cu laser, care poate fi folosita cu un cap de gravare cu laser pentru a grava litere sau imagini pe o varietate de materiale. Cu ecranul tactil DIY, va puteti controla mai usor setarile de presiune.

Ultimele articole