De-marca.ro

Agricultură

Cauti un loc de muncă în străinătate pentru a avea o situație financiară mai bună?

Mai mult de jumatate dintre românii care doresc sa plece la muncă în Europa își caută un loc de muncă în agricultură deoarece condițiiile impuse sunt ușor de îndeplinit (în marea majoritate a cazurilor nu sunt condiționați de cunoașterea unei limbi străine) iar remunerația este pe măsură.

Țări precum, Spania, Italia, Olanda, Irlanda, Danemarca, Marea Britanie si Germania sunt în topul preferințelor romanilor. Se caută oameni pentru culesul fructelor (capsuni, zmeura, mere, portocale) sau legumelor (salata, sparanghel, rosii, castraveti, ciuperci) și  în domeniul viticulturii, munca realizându-se în câmp și solarii sau în depozitele fermelor.

Cerintele nu sunt mari, candidatii trebuie sa aibă vârsta maximă de 45 ani și să aibă condiție fizică bună si în unele cazuri să cunoască limba țării respective.

Contractele de munca sunt sezoniere, pot varia intre 3 si 12 luni, in functie de cultura, de vreme si de locul de desfasurare a activitatii (camp, solarii sau depozite).

In , muncitorii sunt platiti in cele mai multe cazuri “la norma” (piecework), in functie de cantitatea culeasă.  Muncitorii trebuie sa fie rapizi la cules si sa aibă mobilitate mare pentru a-și efectua norma. 

Recrutarea se face pe baza de CV și interviu, vezi rubrica de contact.